ΚΑΛΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ

2/2/2013

Σήμερα ξεκινά μια προσπάθεια να συγκεντρώσουμε λέξεις, φράσεις, αστεία , μικρές ιστοριούλες, θρύλους από κάθε γωνιά της πατρίδας μας, που θα συμπεριλαμβάνουν τις ντόπιες εκφράσεις - λέξεις του κάθε τόπου.

Ελπίζω και προσβλέπω στην βοήθεια και συμπαράσταση, μια και κινητήρια δύναμη μας είναι η κοινή μας αγάπη για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.

ΕΜΠΡΟΣ,,,,,λοιπόν να φτιάξουμε ένα χώρο που ο καθένας από μας θα βρίσκει τις ρίζες του και θα γίνει εστία έλξης για νέους που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να ακούσουν τους παππούδες τους να μιλάνε ....την ντοπιολαλιά των χωριών τους....
΄Οσοι θελήσουν να βάλουν κείμενα ή λέξεις του τόπου τους, μπορούν να τα στέλνουν είτε στο e-mail που είναι :

artemismosch@gmail.com
ή θα τα γράφετε στο χώρο των σχολίων ...και μετά θα τα κάνουμε άμεση ανάρτηση στον κύριο χώρο εμείς....

Σας ευχαριστώ και αναμένω ανταπόκριση ,

ΑΡΤΕΜΙΣ ΠΑΠ



Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΣΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ...ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ...

Την άλλη βδομάδα εκαθομουνα, αφέντη μου, μια βραδιά, απάνω σ το μουρτζωμα,  ένα καφενέ, αποπισω  σε μια κολόνα (πάντα να χουμε και τα μέντα μας ,μη με νιώσει κανένας Ζακυθινος και με χωση κι άλλη μια βολα  σ τη φυλακή τση Πάτρας και κρεπάρω από την καλοπερασι ), ε εκεί, που λες, εδιαβαζανε κάμποσοι τη φημεριδα όπου έγραψε ένας για ένα μπαλλο τση Πατρας και ελεε τόσα πράματα για τση κοπέλες.
Σαν εφινιρισε το διάβασμα, ''Μουρε ποιος ναν τα γράψε;'' , λεει ένας γέρος με κάτι ματογυάλια σαν πιατέλα και με κάτι γένια σαν παππάς αχτενιγος. Πετιέται ένας μ ένα ψηλό καπελλο και με φαβοριταις και λεει ''Τον ξερω εγω ποιος ταγραψε, γιατί εκιος εκεί επηενε μαι μέρα με μια νεοφερμένη πατριωτισσα μας  ( ας ήταν και Φράγκα), και τση έλεγε πως θα γράψει για να παινέψει και να καγιοναρη τσ αλλαις κι εγω ακολουθαα και τ ακουσα''
 ΕΜΜ. ΡΟΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.