ΚΑΛΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ

2/2/2013

Σήμερα ξεκινά μια προσπάθεια να συγκεντρώσουμε λέξεις, φράσεις, αστεία , μικρές ιστοριούλες, θρύλους από κάθε γωνιά της πατρίδας μας, που θα συμπεριλαμβάνουν τις ντόπιες εκφράσεις - λέξεις του κάθε τόπου.

Ελπίζω και προσβλέπω στην βοήθεια και συμπαράσταση, μια και κινητήρια δύναμη μας είναι η κοινή μας αγάπη για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.

ΕΜΠΡΟΣ,,,,,λοιπόν να φτιάξουμε ένα χώρο που ο καθένας από μας θα βρίσκει τις ρίζες του και θα γίνει εστία έλξης για νέους που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να ακούσουν τους παππούδες τους να μιλάνε ....την ντοπιολαλιά των χωριών τους....
΄Οσοι θελήσουν να βάλουν κείμενα ή λέξεις του τόπου τους, μπορούν να τα στέλνουν είτε στο e-mail που είναι :

artemismosch@gmail.com
ή θα τα γράφετε στο χώρο των σχολίων ...και μετά θα τα κάνουμε άμεση ανάρτηση στον κύριο χώρο εμείς....

Σας ευχαριστώ και αναμένω ανταπόκριση ,

ΑΡΤΕΜΙΣ ΠΑΠΤρίτη, 1 Ιουλίου 2014

ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΘΗΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΡΟΠΟ, ΠΩΣ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΓΙΝΗΚΕ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩ.

Άρτεμις παπΑΦΟΥΓΚΡΑΣΘΗΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΡΟΠΟ, ΠΩΣ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΓΙΝΗΚΕ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩ.
ΚΑΤΕΧΩ ΨΩΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΛΕΩ ΣΑΝ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΜΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΕΔΑ ΘΑ ΣΑΣ ΣΕ ΠΟΥΜΕ, ΚΙ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ.
ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΜΕ ΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ.

ΜΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠ΄ΟΛΑ ΘΑΘΕΛΑ ΤΑ ΜΑΘΙΑ ΝΑ ΣΦΑΛΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΑΣ ΕΜΕΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ.
ΚΑΤΣΑ, ΚΑΤΣΑ, ΣΙΓΑ, ΣΙΓΑ, ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΣΑΣ, ΕΣΕΙΣ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗ ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΣΕΞΤ΄ΕΝΑ ΦΩΤΑΚΙ, ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΜΟΛΙΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΣΥΜΩΣΕΤΕ ΛΙΓΑΚΙ.

ΚΑΤΑΜΕΣΗΣ ΤΣΗ ΑΒΥΣΣΟΥ ΕΙΝ΄ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΙ ΜΕ ΚΟΥΡΤΙΝΑΚΙΑ ΞΟΜΠΛΙΑΣΤΑ, ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΛΙΔΙ, ΧΩΡΙΣ ΣΕ ΤΟΙΧΟ ΝΑ ΚΡΑΤΕΙ, ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΕΚΕΙ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΖΑΜΙΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΝΑ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ. ΤΟ ΑΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ Σς ΣΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΧΕΙ, ΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΣΕΨΟΥΜΕ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΙΝΤΑ ΚΑΝΕΙ, Ο ΔΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΝΤΟΥ ΔΕ ΧΑΝΕΙ, ΚΡΑΤΕΙ ΠΗΛΟ ΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΒΟΛΑΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΙ, ΜΙΑ ΜΠΑΛΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗ ΝΕ ΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ ΑΣΗΜΙΑ, ΜΙΑ ΧΑΛΑΛΙΑ ΤΣΗ ΡΙΧΝΕΙ, ΘΑΡΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΗ ΣΤΟΛΙΣΕΙ.

ΜΑ ΠΑΛΙ ΑΣ ΠΑΜΕ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ, ΤΟΥΤΑ Τ΄ΑΝΑΚΑΤΕΜΑΤΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΕ ΒΓΟΥΝΕ;;;;;;;;
ΣΤΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΘΑΡΡΩ ΝΑ ΤΣΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΓΕΙ, ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΛΙΜΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΑ, ΙΝΤΑ ΚΟΝΤΟ ΓΥΡΕΥΓΕΙ;;;
ΚΑΙ ΤΟΥΤΑ ΝΕ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑΥΡΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ....ΓΙΑΝΤΑ Τ΄ΑΣΤΕΡΙΑ ΠΑΝΩ ΝΤΟΥ ΤΑ ΒΑΝΕΙ ΝΑ ΓΥΑΛΙΖΟΥΝ;;;;;;;
ΘΑΡΩ ΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΘΕΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑ ΟΝΟΜΑ ΙΕΡΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΕΙ, ΚΙ ΟΠΩΣ ΣΑΜΑ ΔΙΟΤΡΟΠΗ ΒΑΝΕΙ Ο ΒΟΣΚΟΣ ΣΤΑ ΖΑΝΤΟΥ, ΕΤΣΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΒΑΝΕΙ ΣΤΗ ΘΩΡΕΙΑ ΝΤΟΥ.

ΘΑ ΤΟ ΝΕ ΒΑΛΕΙ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗ ΓΗ ΝΑ ΔΙΑΤΑΖΕΙ, ΓΙΑΤ΄ΕΚΕΙΝΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΟΛΕΙ ΕΤΣΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ΄ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ, ΤΟΥ ΘΙΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕΙ, ΗΛΙΟ, ΦΕΓΓΑΡΙ ΧΑΡΙΣΜΑ ΔΙΝΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΓΕΙ.

ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑ ΦΟΡΑ ΠΗΡΑ ΜΕΓΑΛΗ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΡΝΕΤΑΙ ΜΕΣ ΤΩ ΝΕΡΩ ΤΗ ΠΑΛΗ, ΔΕΝ ΗΠΑΜΕ ΠΩΣ ΓΛΗΓΟΡΑ ΚΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΞΕΔΥΑΛΥΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΗΠΕΙΡΟ ΘΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ΄ ΝΑΧΕΙ ΤΡΙΓΥΡΩ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΝΑ ΤΗΝΕ ΔΡΟΣΕΡΕΥΓΟΥΝ, ΚΑΤΑΜΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΜΕΓΑΛΟ, ΠΟΥΝΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΞΑΚΟΥΣΤΟ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ΄ΔΑΝΤΕΛΕΣ ΧΡΥΣΟΚΕΝΤΗΤΕΣ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΓΥΡΟΥ ΓΥΡΟΥ, ΚΑΤΑΜΕΣΗΣ ΕΧΕΙ ΒΟΥΝΑ, ΟΜΟΡΦΑ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΑ, ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΚΑΙ Τ΄ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΕΙΝ΄ΟΜΟΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΛΗ, ΝΕΡΑΚΙΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΣΙ ΠΛΑΓΙΕΣ, ΧΙΟΝΙΑ ΧΟΥΝ΄ ΟΙ ΚΟΡΦΕΣ ΝΤΟΣ, ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΓΡΙΜΙΑ ΚΙ ΑΕΤΟΥΣ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΝΤΩΣ ΠΕΡΙΣΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΔΕΝΤΡΑ ΠΑΝΥΨΗΛΑ ΚΙ ΟΜΟΡΦΑ ΚΥΠΑΡΙΣΙΑ, ΠΟΥΝΕ ΚΑΜΑΡΙ ΚΑΡΑΒΙΩΝ, ΣΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΣΤΟΥΝΕ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ ΟΝΤΕ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΥΓΟΥΝ, ΝΑ ΔΙΑΛΑΛΟΥΝ ΤΣΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΒΓΑΝΕΙ.

ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΚΟΥΡΗΤΕΣ, ΑΠΟΥ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΣΙ ΛΕΝΕ ....ΚΡΗΤΕΣ.

ΚΡΗΤΗ ΤΟ ΛΕΝΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΤΕΧΕΙ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΟΚΟΡΗ ΝΤΟΥ, Η ΠΡΩΤΟΘΥΓΑΤΕΡΑ, ΑΠΟΥ ΤΗ ΠΡΟΙΚΗΣΕ ΑΞΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩ ΤΣΙ ΓΕΝΙΕΣ, ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ.

ΜΑ ΠΑΛΙ ΕΞΕΣΤΡΑΤΗΣΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΕΒΓΗΚΑ, ΑΣ ΧΑΜΗΛΩΣΩ ΜΙΑ ΟΛΙΑ, ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ ΝΑ ΚΑΤΣΩ, ΠΟΥΝΕ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΙΑ ΚΑΛΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ ΄΄ ΜΑ ΤΟ ΘΙΟ΄΄ ΘΑ ΜΑΣ ΣΕ ΒΑΛΕΙ ΠΑΛΙ.

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΕΡΑ ΩΣ ΠΕΡΑ, ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΓΗ ΔΕΡΝΟΝΤΟΥΣΑΝ, ΣΑ ΝΑΤΑΝΕ ΖΕΥΓΑΡΙ ΚΙ ΑΠΟ ΚΙΟΝΑ ΤΟ ΜΑΛΩΜΑ Ο ΘΙΟΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΕΧΕΙ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΠΟΥ ΛΥΠΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
ΘΩΡΕΙΤΕ ΤΟΥΤΟΝΕ ΤΟ ΝΙΟ ΑΠΟΥ ΚΡΑΤΕΙ ΤΟ ΤΟΞΟ, ΤΗ ΘΕ Ι ΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ, ΒΑΣΑΝΟ ΤΩΝ ΑΘΡΩΠΩ, ΕΤΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΘΙΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΙ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΖΟΥΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΙ ΚΟΡΟ Ι ΔΕΥΓΕΙ.

ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΑ Ι ΤΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΑ ΘΑ ΣΤΟΧΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΘΩΡΕΙΑ ΤΗ ΒΛΟΣΥΡΗ Σ΄ΑΝΑΤΟΛΗ ΘΑ ΣΤΡΕΨΕΙ, ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΕΤΟΥΤΗ ΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΙΕΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΑΝΕΜΕΛΑ, ΓΕΛΑ ΜΕ ΤΣ΄ΑΛΛΕΣ ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ.

ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΑΝΕ, ΟΙ ΣΕΒΑΣΤΟΙ ΓΟΝΕΙ ΤΖΗ, ΤΗΛΕΦΑΣΣΑ Η ΜΑΝΑ ΤΣΗ, ΑΓΙΝΩΡΑΣ Ο ΚΥΡΗΣ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΤΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗΣ, ΑΠΟΥΧΕΝΕ ΞΕΝΙΤΕΥΘΕΙ ΕΚΕΙΝΑ ΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΣΗ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΤΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ, ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΗΤΑΝ ΩΡΑ.

ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΤΑΙ, ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΤΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ, ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΚΝΟΣ ΟΜΟΡΦΟΣ, ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΥΝΟ, ΠΩΣ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ;;;;;

ΧΡΥΣΗ ΒΡΟΧΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΘΑ ΠΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΛΙ ΝΑ ΓΕΝΕΙ, ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ, ΑΦΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ Ν΄ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ Π΄Ο ΚΥΡΗΣ ΤΣΗ ΟΡΙΖΕΙ.
ΜΑ ΞΑΦΝΟΥ, ΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥΡΧΕΤΑΙ ΜΟΡΦΗ ΑΓΡΙΑ ΝΑ ΄ΧΕΙ ΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ Σ΄ΟΛΑ ΝΑ ΡΙΧΤΕΙ, ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ, ΩΣ ΤΑΔΕ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΜΟ ΜΕΓΑΛΟ, ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΤΟΠΟ ΤΩΝ ΜΑΚΑΡΩΝ.

ΜΑ ΠΑΛΙ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΙ Η ΚΟΡΗ ΑΝ ΤΡΟΜΑΞΕΙ;;;;;;;; ΚΑΛΙΑ Ν΄ΑΦΗΣΕΙ Τ΄ΑΓΡΙΑ, ΤΑ ΗΡΕΜΑ ΝΑ ΠΙΑΣΣΕΙ.
ΠΕΡΝΕΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟ ΓΛΥΚΙ, Σ΄ΑΥΤΑ ΤΑΝΕ ΤΕΧΝΙΤΗΣ, ΣΑ ΚΥΝΗΓΟΣ ΣΙΓΑ, ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΕΣΙΑ ΠΕΡΙΣΙΑ, ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΣΗ, ΤΑ ΧΑΔΙΑ ΤΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ.

ΚΙ ΩΣ ΠΑΙΖΑΝΕ ΟΙ ΚΟΠΕΛΙΕΣ, ΧΑΡΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΤΑΥΡΟ ΞΑΦΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ. ΤΡΟΜΑΞΑΝΕ ΚΑΙ ΓΛΗΓΟΡΑ ΟΠΙΣΩ ΕΣΥΡΘΗΚΑΝ, ΧΩΡΙΣ ΦΩΝΗ, ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΛΗ, ΟΛΕΣ ΜΑΓΝΗΤΙΣΤΗΚΑΝ.
Ο ΤΑΥΡΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΠΡΟΣ ΚΙ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΚΟΥΤΕΛΟ ΝΤΟΥ, ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΟΝ ΟΛΟΧΡΥΣΟ ΣΑΝ ΤΗΣ ΦΑΙΣΤΟΥ ΤΟ ΔΙΣΚΟ, ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΜΑΝΤΑΤΟ.

ΚΙ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΗΤΑΝ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΙΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠ΄ΟΛΕΣ, Η ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗ Η ΛΥΓΕΡΗ, ΠΟΥ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΝΕ ΛΕΝΕ, ΣΤΕΜΜΑ ΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ, ΠΩΣ ΣΑ Ι ΚΑ ΕΤΟΥΤΗ ΝΕ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ, ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟ ΚΙ ΟΠΩΣ ΚΡΑΤΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ, ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΑ Τ΄ΑΓΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΒΟΤΑΝΙ, ΣΙΜΩΝΕΙ ΚΙ ΑΠΑΛΑ ΠΑΛΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΣΗ ΑΠΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΟΥ ΦΟΡΕΙ ΦΥΡΩ ΑΠ΄ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΝΤΟΥ ΚΙ Ο ΤΑΥΡΟΣ ΑΝΑΝΤΡΑΝΙΣΕ, ΡΗΓΙΣΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΝΤΟΥ, Η ΣΑ Ι ΤΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΤΟΥ, ΒΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΚΑΜΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΑΝΩ ΝΤΟΥ Η ΚΟΡΗ ΟΣΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ, ΝΑ ΣΙΓΟΥΡΕΨΕΙ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΒΑΛΙΚΕΨΕΙ, ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΡΑΧΗ ΝΤΟΥ ΟΜΟΡΦΑ, ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ.

ΚΑΙ ΕΓΕΝΗΚΑΝ ΟΛΑ ΕΤΣΑ, ΩΣ ΗΤΑΝΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ, ΑΠΟ ΘΕΟ ΜΕ ΜΑΣΤΟΡΙΑ- ΚΑΛΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ.
ΚΑΙ ΤΟΤΕΣ ΘΑΥΜΑ ΓΙΝΗΚΕ ΚΙ Ο ΤΑΥΡΟΣ ΚΑΜΑΡΩΤΟΣ ΣΤΑ ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΕΣΗΚΩΘΕΙ, ΤΑ ΠΙΣΩ ΠΟΔΙΑ ΤΑ ΓΕΡΑ, ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΤΑ ΣΤΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΞΑΜΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΣΑΛΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΖΥΓΙΑΣΜΕΝΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΡΙΞΕΙ Π΄ΑΓΑΠΑ, ΚΑΙ Τ΄ΟΝΕΙΡΟ ΧΑΜΕΝΟ. ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, ΑΠΟΥ ΚΑΛΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ, ΚΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

ΘΩΡΕΙ ΤΟΝΕ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ, Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΣΤ ΥΠΟΤΑΧΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΤΑΓΗ ΜΕΓΑΛΗ, ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ, ΤΟ ΚΥΜΑ ΝΑ ΜΗ ΣΗΚΩΘΕΙ ΚΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΑΛΗΝΗ, ΔΕΛΦΙΝΙΑ, ΤΡΙΤΩΝΕΣ, ΠΟΥΛΙΑ, ΚΑΛΑ ΔΑΣΚΑΛΕΜΕΝΑ, ΟΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΚΙ ΟΛΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝΕ, ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟ ΘΕ Ι ΚΟ ΑΠ΄ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΕΘΟΥΝΕ.

ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΤΟ ΤΕΡΚΤΥΠΙ, ΜΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΣΣΙΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ Η ΚΡΗΤΗ. ΚΟΡΗ ΠΑΝΩΡΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΝΥΦΗ ΝΑ ΤΗΝΕ ΚΑΝΕΙ, ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΥΚΙΣΕΙ ΜΕ ΧΑΡΕΣ, ΜΕ ΔΟΞΑ ΝΑ ΤΗ ΝΤΥΣΕΙ, Ο ΔΙΑΣ Ο ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ Ο ΔΥΝΑΤΟΣ ΤΣΗ ΦΥΣΗΣ.

ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΤΑ ΣΠΗΛΙΑ ΚΙ ΓΙ΄ΩΡΕΣ ΣΤΕΙΝΟΥΜΕ ΧΟΡΟ Κ΄ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΚΡΕΒΑΤΙ, ΝΑ ΘΕΣΗ ΤΟ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ, Ο ΔΙΑΣ ΚΙ Η ΕΥΡΩΠΗ, ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΓΕΡΑ ΜΥΑΛΑ, ΔΟΙΚΗΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΑΘΡΩΠΩ.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝΕ Σ΄ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ.
ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΡΩΤ΄ΑΠ΄ΟΛΑ ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΟΛΑ Τ΄ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ, ΤΟ ΙΣΟΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΣΗ ΓΗΣ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΚΤΗΜΟΣΥΝΗ, ΤΣΙ ΝΟΜΟΥΣ ΤΣΙ ΠΕΡΙΦΗΜΟΥΣ ΤΣΗ ΠΟΛΗΣ ΤΣΗ ΓΟΡΤΥΝΗΣ.
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΤΟΥΤΟΥΣ ΣΕΣ ΤΣΙ ΓΙ΄ΩΡΕΣ, ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΜΟΡΦΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΚΡΙΒΩΤΕΡΑ ΤΣΗ ΤΟΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΗ.

ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ, Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ Ο ΤΑΛΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΡΟΜΠΟΤ, ΦΥΛΑΚΑΣ ΔΙΧΩΣ ΑΛΛΟ, ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΣΗ ΤΟΝ ΕΔΩΣΕ ΚΙΟΝΕΙΣ ΜΗ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΣΤΗΘΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΨΕΙ.
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΝ ΑΣΤΟΧΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΟΝΤΕ ΘΕΛΕΙ, ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΕΤΡΑ ΞΟΜΠΛΙΑΣΤΗ ΜΕ ΤΟΞΟ ΚΑΙ ΜΕ ΒΕΛΗ. ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΣΚΥΛΟΣ Ο ΣΚΑΛΤΣΩΝΗΣ, ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑ ΜΑΖΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ, ΘΗΡΑΜΑ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ, ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΙ ΑΝ ΘΕΣ ΕΣΥ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ.

Η ΕΣΜΥΞΗ Τ΄ΑΝΤΡΟΓΥΝΟΥ ΕΓΙΝΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΚΤΗ, ΜΑ ΓΙΝΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ. ΣΤΣΗ ΜΕΣΣΑΡΙΑΣ ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟ, ΣΤΑ ΦΥΛΛΑ ΝΤΟΥ ΠΟ΄ΚΑΤΩ, ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΣΑΕΤΟΣ, ΓΛΥΚΗΣ, ΚΑΛΟΣΥΝΑΤΟΣ.

ΤΡΙΑ ΚΟΠΕΛΙΑ ΒΥΖΑΞΕ Η ΘΕ Ι ΚΗ ΜΑΝΤΟΝΑ, ΜΙΝΩΑ ΚΑΙ ΡΟΔΑΜΑΝΘΗ ΣΤΕΡΝΟ ΤΟΝ ΣΑΡΠΗΔΩΝΑ, ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΙ ΕΚΗΡΥΞΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝΕ Μ΄ΑΥΤΗ ΧΙΛΙΟΧΡΟΝΗ ΓΑΛΗΝΗ.

Ω ΤΑΥΡΕ ΔΙΑ ΣΙΜΩΣΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΣ΄ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΣΟΥ ΚΙ ΕΝΑ ΚΟΠΕΛΙ ΧΑΡΙΣΕ ΤΣ΄ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΤΣ΄ΕΥΧΕΣ ΣΟΥ, ΑΓΟΡΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ή ΘΗΛΥΚΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΜΑ, ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΦΡΟΝΗΣΗ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΘΑΜΑ ΚΙ ΟΠΟΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΕ ΜΙΛΕΙ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΟΡΑΜΑ ΝΑΧ΄ΕΙΡΗΝΙΚΟ Σ΄ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ.
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΙΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗ ΧΑΛΑΣΟΥΝ.

ΔΕΝ ΘΕΜΕ ΜΠΛΙΟ ΚΑΤΑΧΤΗΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΓΟΥΝ, ΘΕΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΛΕΥΤΕΡΟΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

* Ο ΡΟΥΣΣΕΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΖΕΙ ΣΤΗ ΚΕΡΑ ΠΕΔΙΑΔΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ-ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΄΄ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ΄΄

ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΡΟΥΣΣΕΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.